- La 40 de zile (sau şase săptămâni), în amintirea Înălţării la cer a Domnului, care a avut loc la 40 de zile după Înviere, “pentru ca tot aşa să se înalţe şi sufletul răposatului la cer“;
-
-
Va invitam sa savurati delicioasele noastre paste cu produse proaspete atent alese.
-
Va invitam sa degustati savuroasele noastre preparate de post facute intr-un mod traditional cu produse proaspete atent alese.
-
Va invitam sa savurati deliciosul nostru bors taranesc preparat intr-un mod traditional cu produse proaspete atent alese.
-
Va invitam sa savurati deliciosul noastru preparat de creveti cu legume preparat intr-un mod traditional cu produse proaspete atent alese
-
Va invitam sa savurati deliciosul nostru preparat din crap facut intr-un mod traditional cu produse atent alese.
-
Va invitam sa savurati deliciosul nostru preparat de pui preparat intr-un mod traditional cu produse proaspete atent alese.
-
Va invitam sa savurati deliciosii ficatei de pui preparati intr-un mod traditional cu produse proaspete atent alese.
-
Prescura (slv. proskura) este o pâinişoară rotundă sau în formă de cruce, făcută din aluat dospit, pe care se imprimă cu un instrument special numit pistornic iniţialele IIS.HR.NI.KA., adică „œIisus Hristos învinge”. Alături de vin şi apă, această pâine liturgică este materia principală din care se pregătesc Sfânta Împărtăşanie şi anafura. Forma rotundă a prescurii simbolizează pământul sau lumea pentru care S-a jertfit Hristos şi care I se aduce Lui ca ofrandă.
-
Coliva a fost introdusă în practica Bisericii după minunea Sfântului Teodor Tiron, săvârșită la 50 de ani după moartea sfântului
-
Pierderea unei persoane dragi poate lasa multe intrebari fara raspuns. Poate aduce multe sentimente de stres, anxietate si durere. Toate acestea fac ca evenimentele din prezent sa fie dificil de gestionat. Casa Funerara Blaj iti ofera servicii funerare complete. click > https://www.casafunerarablaj.ro/
-
Va invitam sa savuroasele noastre preparate facute intr-un mod traditional cu produse proaspete atent alese.